Учебно помагало по български език и литература за 5. клас за избираемите часове


Учебно помагало по български език и литература за 5. клас за избираемите часове
Учителите по български език и литература в 5. клас, могат да работят в избираемите часове по темите в това помагало, тъй като те са разпределени по една за всяка учебна седмица през годината. Темите са съобразени с изучавания материал, в часовете за задължителна подготовка и дават възможност за допълнителна работа по заучаването и затвърждаването на новопридобитите знания.
Предложени са текстове от различни сфери на общуване за четене с разбиране, за трансформиращ или сбит преразказ, за съпоставка на герои, мотиви и теми, разглеждани в изучаваните по програма произведения. Включени са и митове за произхода на света от различни народи.
Проверяват се знанията за езиковите правила и прилагането им в речевата практика на учениците от 5. клас. Упражняват се и се развиват комуникативно-речевите умения на петокласниците и уменията им да се изказват и защитават мнение по различни теми, обсъждани в часовете по български език и литература.
Предлага се работа върху новите понятия в програмата - мит, вълшебна приказка, герои, видове текст, части на речта и части на изречението, строеж на думата и т.н.
Помагалото е разделено в две части - Български език и Литература и е съвместимо с всички учебници по предмета за 5. клас.
Рива

Автори: , , , ,

Цена: 5.00 лв.
‎В наличност
Страници:
76
Година:
ISBN:
9789543206162

Учебници свързани с Учебно помагало по български език и литература за 5. клас за избираемите часове

Други от Учебници и помагала 5 клас Български език