Уважами клиенти, ако желаете доставката да бъде до офис на СПИДИ, молим Ви в полето АДРЕС, да напишете точния адрес на офиса.

Често задавани въпроси

Моля да ни извините, но Bukvara.com не винаги може да гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката. В случай на изчерпана наличност своевременно ще се свържам с Вас по телефона или по e-mail.

 

Необходима ли е регистрация, за да се направи поръчка?

Поръчка може да се направи и без регистрация в сайта. Ако сте регистриран потребител може да се възползвате от пълните функционалности на сайта:

  • адресна книга;
  • пълна история на поръчките;
  • запаметяване на текущата поръчка, без значение от кой компютър се проверява;
  • при желание известяване за нови книги и промоции;

 

Как да се регистрирам?

При избор от началната страница на бутона "Регистрация", се отваря формата за създаване на нов профил. След въвеждане на необходимата информация се натиска бутонът "Изпрати" и на посочения e-mail адрес се изпраща писмо за потвърждение на създадената регистрация. В писмото има линк, който трябва да се последва за активиране на регистрацията.

 

Какво трябва да направя ако си забравя или загубя паролата?

Ако забравите или загубите паролата си за достъп, трябва да натиснете бутона "Забравена парола?" и на посочения при регистрацията e-mail адрес ще получите писмо с новата парола за достъп.

 

Как да направя поръчка?

При натискане на бутона „Поръчай“ учебникът се добавя автоматично в кошницата Ви, от където може да променяте количеството и да отмените поръчката.

 

Как да поръчам повече от един продукт?

В кошницата може да се добавят неограничен брой продукти, но след всяка промяна е необходимо да натиснете бутон ОБНОВИ. Изборът на всеки следващ продукт е по начин идентичен с избора на първия артикул.

 

По какъв критерий се извършва търсенето в сайта?

Може да се търси по заглавие на книга, автор, издателство, но е необходимо да се изписват ЦЕЛИ ДУМИ.

 

Вашата поръчка:

Вашата поръчка ще започне да се изпълнява, след като получите потвърждение от нас по телефон или e-mail, а когато се изисква предварително заплащане - след получаване на банковия превод. Ако не получите потвърждение от нас до 24 часа - пишете ни на office@bukvara.com. Моля, следете електронната си поща за наше съобщение, тъй като може да се наложи допълнително уточняване.

Ако решите да откажете вече направена поръчка, моля пишете ни на e-mail: office@bukvara.com възможно най-скоро, като изрично посочите номера на поръчката.

Цените на стоките са свободни и могат да се променят, но в периода от потвърждаването на поръчката до нейното заплащане остават твърди.

Ако желаете да издирим за Вас специфичен учебник, който не откривате в сайта или учебник втора употреба, моля пишете ни на e-mail: office@bukvara.com и задължително посочете телефон за връзка или ни се обадете на тел.:0887224778

Как мога да платя поръчаната стока?

Начините за плащане на поръчката са:

  • наложен платеж;
  • по банков път;

 

 

Какви са условията за доставка?

Поръчаните стоки се доставят с куриер на посочен от Вас адрес. Желателно е да посочите служебен адрес, или адрес, на който куриерът ще Ви открие в рамките на работния ден - от 9.00 до 17.00 ч. Доставката се извършва до три дни, от деня на потвърждаване от наша страна. Срокът се удължава, в извънредни случаи, когато временно няма тираж от даден учебник или имаме друг проблем с издирването, за което своевременно ще ви уведомим.

Стойността на доставката включва - цената на поръчаните стоки, разходи за опаковка, транспорт и 0.06% такса наложен платеж, ако предпочитате този начин на плащане. Цената за доставка:

 

1. За София 
- до 5 кг: 3.60 лв.+ 0.60 лв. такса наложен платеж
- от 5 до 10 кг - 11.75 + 0.60 лв. такса наложен платеж
2. За населени места извън София:
- до 1 кг  -  4.55 лв. + 0.60 лв. такса наложен платеж
- до 2 кг  -  5.18 лв. + 0.60 лв. такса наложен платеж
- от 2 до 5 кг - 5.94 лв. + 0.60 лв. такса наложен платеж
- от 5 до 10 кг - 12.02 лв. + 0.60 лв. такса наложен платеж
ОБЩАТА СУМА, КОЯТО ЩЕ ЗАПЛАТИТЕ ФИГУРИРА КАТО СУМА ЗА ТРАНСПОРТ ВЪВ ВАШАТА ПОРЪЧКА. НО ПРИ ЗАПЛАЩАНЕТО НА КУРИЕРА 0.60 лв. ЩЕ БЪДАТ ДОБАВЕНИ КЪМ СУМАТА НА НАЛОЖЕНИЯ ПЛАТЕЖ И ИЗВАДЕНИ ОТ СУМАТА ЗА ТРАНСПОРТА.
Тъй като, в цената на транспорта е включена и плаваща такса гориво, начислявана от куриерската фирма е възможно да има отклонение в сумата с няколко стотинки.

Има ли възможност за връщане на доставена стока?

Стоката може да се върне в срок от 14 дни след датата на доставката. Условията за връщане на доставена стока са тя да бъде във вида, в който е доставена и опаковката на стоката да не е повредена. Транспортните разходи са за сметка на клиента.

 

Bukvara.com e собственост на "БУКВАРА - учебници" ЕООД .

 

 

Политика за защита на лични данни

 

Личните данни, които събираме, се обработват и съхраняват от "Буквара - учебници" ЕООД , чиято политика за опазване на личните данни е в съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR), Закона за електронните съобщения, Закона за защита на личните данни и останалото приложимо в Р България законодателство по тази материя.

Съгласно чл.2 от Закона за защита на личните данни, „лични данни“ са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци, свързани с неговата идентичност.

Не е необходимо да ни предоставяте лични данни, за да разгледате нашия сайт. 

Осъществявайки поръчки в Bukvara.com Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат обработени и съхранени от нас.

Предоставените от Вас лични данни се изискват във връзка с изпълнението на направената от Вас поръчка, която се явява своеобразен договор, сключен между Вас, от една страна и "Буквара - учебници" ЕООД, от друга. Събираните от нас данни са минимално необходимите за целта.

Ние гарантираме, че Вашата лична информация няма да бъде продавана, обменяна, прехвърляна или предавана на трета страна (извън по-долу изброените) без Вашето изрично съгласие.

Правейки поръчка и съгласявайки се с Общите условия на сайта Bukvara.com, Вие се съгласява личните Ви данни, да бъдат използвани за целите на директния маркетинг, когато това не противоречи на действащото българско законодателство и ако изрично не забраните достъпа до тях, 

Данните, предоставени от Вас, се съхраняват на сървър без достъп до Интернет, защитени са със сложни пароли и не могат да бъдат използвани от лица, които не са администратори на сайта Bukvara.com.

Възможни трети лица, на които фирмата може да предостави Вашите лични данни са:

- на посочена от Вас куриерска фирма (която от своя страна също трябва да притежава регистрация като администратор на лични данни) във връзка с изпълнение на направената от Вас поръчка;

- на държавни и общински органи, в изпълнение на техните законови правомощия.

Вие имате право да поискате от администраторите на лични данни на Bukvara.com да изтрият предоставената от Вас лична информация във всеки един момент, както и в следните случаи:

- личните Ви данни не са необходими вече за целите, за които са били събрани;

- обработването на личните Ви данни се е основавало на Ваше съгласие, което Вие сте оттеглили и няма друго законово основание за обработването на данните;

- личните Ви данни са били обработвани незаконосъобразно.

Администраторите на Bukvara.com може да отхвърлят молбата Ви за изтриване на предоставената от Вас лична информация в следните случаи:

- за спазване на правно задължение, което изисква обработване на предоставената от Вас лична информация;

- за целите на архивирането в обществен интерес;

- за установяване, упражняване или защита на права и законни интереси на Администратора.

 

При възникнал спор относно законосъобразността на съхраняването и обработването на предоставената лична информация между Вас и фирма "Буквара - учебници" ЕООД , имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни.