Комплект работни листове по литература за 5. клас


Комплект работни листове по литература за 5. клас
В помагалото по литература за 5. клас са включени митове, легенди, приказки и други художествени произведения за развиване на умения за тълкуването им и за създаване на писмени текстове. Първите тринадесет листа съдържат упражнения върху всички художествени текстове, изучавани в часовете по литература. Задачите са подредени според съдържанието и трудността си в две рубрики.
След всеки работен лист, свързан с конкретен художествен текст, следва тест с 11 задачи, част от които са с четири отговора, един от които е верен, а другите изискват вписване на верния отговор. Последната задача в теста е създаване на текст по поставен литературен въпрос.
За успешното справяне с с упражненията и задачите в настоящите работни листове е необходимо внимателно да се прочете художествения текст и информацията за него от учебника по литература. Трябва добре да се познава сюжета на текста, за да се разграничат основните епизоди, къде и кога се резвива действието, кои са героите, какви са техните качества и взаимоотношения.
Помагалото съдържа и задачи и упражнения за създаване на трансформиращ преразказ, на разказ по въображение и на разказ по зададени опори. За всеки от текстовете са предложени стъпки на работа в трите етапа: планиране, създаване и подобряване. Това дава възможност както за формиране на литературни умения за съставяне на план на писмен текст, така и за откриване на допуснатите грешки и редактирането им.
Помагалото може да се използва както в часовете по литература, така и вкъщи при подготовката на уроците.Булвест 2000

Автори: , ,

Цена: 7.00 лв.
‎В наличност
Страници:
112
ISBN:
978-954-18-0970-9

Учебници свързани с Комплект работни листове по литература за 5. клас

Други от Учебници и помагала 5 клас Литература