Математика за 5. клас - учебник


Математика за 5. клас - учебник
Уроците за нови знания в учебника по математика за 5. клас са прегледно структурирани. Те включват задача за въвеждане на новите знания, каре с нови определения, твърдения и правила, задача за усвояване и затвърждаване на учебния материал с решение, практическа дейност за въвеждане на нови определения, цветно каре с новите знания и умения, които задължително трябва да бъдат усвоени в урока и задачи за самостоятелна работа.
Уроците за упражнения включват любопитни допълнения към учебния материал, важни факти и правила, необходими за решаване на задачите, образец на решение или на правилен запис, разсъждения за лесно запомняне на правила и алгоритми за решаване на задачите.
В уроците за обобщение се систематизират основни знания на цикъл уроци. Дадени са решени примерни задачи за припомняне на съответните математически алгоритми и правила и съответни задачи за затвърждаване и поддържане на знанията. Има тест за ученика за самооценка, попълване на пропуски и подготовка за контролна работа.
Учениците от 5. клас ще открият, че часовете по математика могат да бъдат и забавни в уроците за изолзване и прилагане на знанията в практически ситуации.
Просвета - 1945

Автори: , , , ,

Цена: 22.66 лв.
‎В наличност
Страници:
260
Година:
ISBN:
9789540131740

Учебници свързани с Математика за 5. клас - учебник

Други от Учебници и помагала 5 клас Математика