Български език и литература 4. клас - подготовка за външно оценяване


Български език и литература 4. клас - подготовка за външно оценяване
Структурата на това помагало по български език за 4. клас е съобразена с целите на една методична и ефективна подготовка за Националното външно оценяване. Учителите биха могли да използват елементи от него още от 2. клас, тъй като то е оформено така че да проверява знанията от целия период 1. – 4. клас.
Материалът по български език, свързан с изучаваните езикови явления е представен чрез примери и таблици, които акцентират върху особеностите и улесняват запаметяването. 10-те тестови задачи към всяка тема спомагат за проверка на току що усвоените знания, тяхното затвърждаване и разширяване.
В помагалото има поместени тестове по формата на Националното външно оценяване по български език, които включват текстове за четене с разбиране, езикови задачи и текстове за диктовка.
Приложени към помагалото са:
- Бланки за отговори, чрез които учениците развиват на пръв поглед периферни, но значими умения за справяне в изпитна ситуация.
- Обяснение на основни литературни понятия, предвидени за изучаване в началния образователен етап.
- Отговори на всички въпроси и задачи в полагалото, което дава възможност за контрол и самоконтрол.
- Карти за оценка на диктовките.
Помагалото кореспондира на изискванията на новата учебна програма и може да бъде използвано от всички ученици от 4. клас, независимо по кой от одобрените учебници по български език и литература се обучават.
Колибри

Автори: , ,

Цена: 12.00 лв.
‎В наличност
Страници:
132
Година:
ISBN:
9786190204923

Учебници свързани с Български език и литература 4. клас - подготовка за външно оценяване

Други от Учебници и помагала 4 клас Български език