Учебно помагало по математика за 1. клас за избираемите часове (ЗИП) - по новата програма


Включените в това учебно помагало 32 теми по математика за 1. клас, целят да разнообразят материала от учебника с цел задълбочаване на знанията и развиване на логическото мислене на учениците.
Първите теми са свързани с ориентиране в пространството, групиране на предмети, събиране и изваждане на числата до 3. Следват упражнения за събиране и изваждане на числата от 1 до 10, 0 и задачи за пресмятане със стотинки и килограми. В съдържанието на помагалото са включени още и упражнения за събиране и изваждане на числата до 20, елементи на текстови задачи и тяхното решаване, задълбочаване на представите за изучаваните в 1. клас геометрични фигури, овладяване на познанията за мерни единици.
Задачите предизвикват интереса към математиката на учениците от 1. клас и стимулират работата в избираемите часове.

Мило дете,
Добре дошло в чудния свят на математиката!
В ръцете си държиш един добър е верен приятел, с който заедно ще извървиш пътя на знанието в 1. клас. Ще се срещнеш с вълшебните цифри и числа и ще се запознаеш с красивите геометрични фигури. Ще се научиш да виждаш неща, които не си забелязало досега, ще намериш отговори на много въпроси и ще решеш разнообразни задачи. Ще попълваш верижки и схеми, ще чертаеш и измерваш, ще пресмяташ по най-лесния начин, ще откриваш зависимости. Ако си упорито и постоянно, ще откриеш, че светът на математиката е забавен и интересен.
От авторите
Просвета - 1945

Автори: ,

Цена: 8.90 лв.
‎В наличност
Страници:
64
Размери:
170 х 240 мм
ISBN:
9789540113913

Учебници свързани с Учебно помагало по математика за 1. клас за избираемите часове (ЗИП) - по новата програма

Други от Учебници и помагала 1 клас Математика