Текстове и тестове по литература за 7. клас


Текстове и тестове по литература за 7. клас
Текстовете и тестовете по литература за 7. клас в настоящото помагало съответстват на формата на новата поредица на издателство Просвета. Дванайсетте теми в него точно кореспондират на дванайсетте теми от учебната програма.
Всяка част съдържа по три кратки текста, първият от които винаги е откъс от съответния урочен текст в учебника. Останалите два са тематично свързани с него, но са различни по жанр, стил и внушение. Сред тях има чисто информативни и енциклопедични текстове, както и откъси от известни и любими на деца и възрастни художествени творби от различни национални литератури. Трите текста са обвързани от девет тестови задачи, като в някои случаи има и задачи със свободен отговор.Основната цел на задачите е да развият у учениците способността да извличат информация от текстове, да разпознават и съпоставят смисъла и информацията, които те носят, и да оценяват внушенията им. Като цяло, помагалото развива способността за четене с разбиране, което е път към постигането на функционална грамотност. И, разбира се, към разширяване на словесната култура на учениците и успешното им представяне на националното външно оценяване.
Помагалото е приложимо не само към учебниците на „Просвета – София” и „Просвета Плюс”, а и към всички учебници по литература за 7. клас.
Просвета

Автори:

Цена: 4.90 лв.
‎В наличност
Страници:
52
Година:
ISBN:
9789540135533

Учебници свързани с Текстове и тестове по литература за 7. клас

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Литература