Задачи и упражнения по български език за 2. клас


Задачи и упражнения по български език за 2. клас
Помагалото със задачи и упражнения по български език за 2. клас цели да подпомогне ученици, учители и родители при обучението на второкласниците по предмета, в периода на затвърждаване и изграждане на езиковите и комуникативноречевите умения. Задачите и упражненията са разнообразни и способстват за трайното усвояване на материала за езиковите единици от фонетиката, морфологията, лексикологията и синтаксиса и тяхното практическо приложение.
Помагалото включва 34 теми със занимателни и познавателни задачи, илюстрации за тяхното онагледяване, различни активности за стимулиране на мисленето и лесното овладяване на знанията, 6 теми за обобщение, 4 преговорни теми в началото и края на учебната година, обобщителни теми и 7 теста за самостоятелна проверка към отделните раздели.
Целта на авторите е усвояване и практическо приложение на основни знания за езиковите единици; проверка на равнището на овладяване на знанията и уменията в рамките на пет или десет минути по време на урока; проверка на овладяването на знанията в края на изучен раздел;
преговор и затвърдяване на учебното съдържание с помощ­та на систематизираната в приложението информация.
Помагалото е подходящо за самостоятелна работа в часовете по български език във 2. клас или за домашна работа по задачите и упражнения та в него.


Булвест 2000

Автори: ,

Цена: 4.50 лв.
‎В наличност
Страници:
54
Година:
ISBN:
9789541811658

Учебници свързани с Задачи и упражнения по български език за 2. клас

Други от Учебници и помагала 2 клас Български език