Помагало по БЕЛ за 3. клас ЗИП


Помагало по БЕЛ за 3. клас ЗИП
Помагалото на издателство Кронос е ценен помощник на учителите по БЕЛ в 3. клас за часовете по ЗИП и СИП. В него работата се изгражда върху текстове, образци от различни жанрове на словесния фолклор и на авторското литературно творчество.

Работата върху различни видове съчинения и преразказ създава условия за непринудено изразяване на детския емоционален опит. В областта на преразказа е отделено специално внимание на различните гледни точки на литературните герои към изобразените събития. Значително обогатена е работата със съчиненията както по жанрови образци, така и по сюжетна аналогия.

Теоретичните знания са дадени съвсем пестеливо, кратко и максимално достъпно за възрастовите възможности за възприемане.

Тренировъчните задачи в областта на правописа са разнообразни и по вид и степен на трудност. Упражненията за редактиране изграждат предпоставки за осмисляне на значението на точния и ясен езиков изказ при създаване на текст.

В приложения са изведени диктовки и работни карти за обобщение на граматичните знания. Двете самостоятелни работи целят практическото приложение на знанията и уменията на учениците.

Помагалото се използва с всички одобрени учебници по български език за 4. клас.

Кронос

Автори:

Цена: 5.00лв. 4.75 лв.
‎В наличност
Страници:
128
ISBN:
9789543660438

Учебници свързани с Помагало по БЕЛ за 3. клас ЗИП

Други от Учебници и помагала 3 клас Български език