Аз решавам задачи за математически състезания 2. - 4. клас


Аз решавам задачи за математически състезания 2. - 4. клас
Издаването на този сборник е наложено от големия интерес на малките ученици към изява на състезания по математика. За любознателните и будни деца от 2. и 3. клас , които с лекота усвояват задължителния материал е безкрайно интересно да мислят върху нестандартни задачи.

Задачите в сборника са разпределени тематично в 12 групи. Всяка е отбелязана за ученици от кой клас (втори, трети или четвърти) е подходяща. Дадени са разсъжденията, които водят до решаване на голям брой от предложените задачи.

Участвайки в математически състезания, малките ученици неусетно започват да се подготвят за първите си изпити. След 4. клас всички се явяват на национално външно оценяване на математическите им знания и умения, а голяма част от тях са кандидати за математически паралелки в различни училища. За класиране в такива паралелки от значение е не само положеният изпит в училището, но и резултатите на децата от различни училищни, регионални и национални състезания.

Ранната подготовката е полезна и необходима. С всяко участие в математическо състезание детето придобива увереност във възможностите си. Всяко добро класиране му дава самочувствие и сили за покоряване на нови върхове. Всички участващи в състезания по математика ученици се уверяват, че няма лесни и трудни задачи. Има задачи, които им са познати, и знаят средствата, с които се решават, а има и такива, до които не са се докосвали. Те осъзнават, че трябва да намерят начини за тяхното решаване. Такива задачи те карат да мислиш, разсъждаваш, разширяваш обема от идеи.

От друга страна, работата с помагалото може да даде за установяване и преодоляване на пропуски в подготовката, повишаване на интереса към нешаблонните задачи и стимулиране на интереса на децата към решаване и осмисляне на такива задачи.
Коала прес

Автори:

Цена: 8.40 лв.
‎В наличност
Страници:
112
Година:
ISBN:
9786197134247

Учебници свързани с Аз решавам задачи за математически състезания 2. - 4. клас

Други от Учебници и помагала 4 клас Математика