Граф Монте Кристо. Том 2


Граф Монте Кристо. Том 2
...Няколко дни след тази среща Албер дьо Морсер отиде да посети граф Дьо Монте Кристо в дома му на Шан-з-Елизе, получил вече вид на дворец, какъвто благодарение на огромното състояние на графа – имаха и най-кратковременните негови жилища.
Той идваше да му предаде отново благодарностите на госпожа Данглар, изказани вече с писмо с подписа баронеса Данглар, родена Ермин дьо Сервиер. Албер се придружаваше от Люсиен Дебре, който прибави към думите на приятеля си няколко любезности, разбира се, не официални, но чийто източник графът отгатна веднага благодарение на прозорливостта си.
Стори му се, че Люсиен идва да го посети, подтикван от двойно любопитство, и поне половината от това чувство беше внушено сигурно от къщата на Шосе д’Авриньи. Той можеше наистина съвсем основателно да предположи, че – като не може да види лично домашната обстановка у един човек, който подарява коне за тридесет хиляди франка и отива на опера с робиня гъркиня, която носи диаманти за един милион – госпожа Данглар е натоварила този, чрез когото обикновено наблюдаваше, да ѝ даде сведения за дома му...

Из книгата


Изток - Запад

Автори:

Цена: 29.90 лв.
‎В наличност
Страници:
600
Година:
ISBN:
9786191525522

Други от Класическа литература Златна класика Романи