Уважаеми клиенти, ако желаете поръчката да бъде изпратена до офис на СПИДИ, моля посочете в полето АДРЕС до кой офис на СПИДИ.

Човешкият мозък


Тази книга е посветена на човешкия мозък. Той е разгледан в много аспекти и от различни нива на изучаване. Отразени са еволюцията на човешкия мозък, неговата креативност и интелигентност, процесите на обучението и паметта и възможностите за тяхното подобряване при различните възрасти. От съществено значение е разбирането на същността на лимбичната система – паметта, емоциите, системата за възнаграждение, агресията, страха и др. Разгледани са човешкият говор и писменост и структурите в мозъка, които ги осъществяват, както и отношението мозък – душа и половите различия в мозъка. Представена е информация за циркадния ритъм и съня. Описани са структурите, вземащи участие в сетивността за болка и температура. Отразени са връзките на нервната система с имунната, сърдечносъдовата и храносмилателната системи, и ендокринните жлези. 

Направен е исторически преглед на познанията ни за човешкия мозък до сегашното високо ниво на знание за него. Подчертана е необходимостта от още по-интензивни проучвания за строежа и функцията му, които ще предоставят по-обширни знания за него, ще осигурят възможности за усъвършенстването му и за лечение на неврологичните и психичните болести.

Булвест 2000

Автори:

Цена: 24.90 лв.
‎В наличност
Страници:
184
Година:
ISBN:
9789541815250

Други от Учебници за ВУЗ Медицина