Матурата по български език и литература


Матурата по български език и литература
Всичко, което ще намерите на страниците на тази книга, е съобразено с изискванията на МОН за матурата. Авторите са се постарали да обхванат всички страни на този изпит - не само в тестовите задачи, но и в примерните модели за създаване на текст. Задачите по български език обхващат изучаваното и си основават на натрупаните умения за правилно писмено боравене с родния език.
Тестовите задачи по литература са най-проблематични, но все пак проверяват не само информираността на учениците, а и доколко пълноценно са общували с текстовете на българската литературна класика.
Матурата също така изисква да се прочете конкретен текст или откъс от него и въз основа на прочетеното да се направи коментар на даден проблем. Предложени са два вида коментиране - при единия е налице строго придържане към предложения откъс, а при втория е очертана по-свободна интерпретативна рамка на един формулиран проблем, който се отнася до най-характерното за дадения текст.
Помагалото няма за цел да бъде последен за гимназиалния курс учебник. то само приканва учениците да упражняват онова, което вече могат и иска да им помогне в подреждането на знанията. Иначе казано, целта е тя да е нещо като програма за дефрагменитарне - да въвежда ред, да улеснява ползването и да освобождава място за новите неща, които предстои да се научат след матирането на матурата.
Колибри

Автори: , ,

Цена: 14.00лв. 13.55 лв.
‎В наличност
ISBN:
978-954-529-597-3

Учебници свързани с Матурата по български език и литература

Други от Учебници и помагала Помагала за матура Литература