Учебници по история за 8. клас, исторически атласи

Учебниците по история и цивилизации за 8 клас са 4 - на издателство Просвета (с водещ автор Борислав Гаврилов), Анубис (водещ автор Христо Матанов), Булвест 2000 (водещ автор Андрей Пантев), Даниела Убенова (водещ автор Костадин Грозев). Към учебниците са разработени помагала - учебни тетрадки и работни листове, които допълват работата в часовете. Информацията, поместена в уроците въвежда в историята на Новото време, Вековете на Просвещението и Национализма, разгледани с поставяне на акценти върху основните исторически моменти от развитието на света и държавите от Балканския полуостров.
Учениците ще се запознаят и с бележити личности, както и с паметници на културното наследство. В предложените издания, уменията, които учениците от 8. клас развиват, включват тълкуването на документи, изображения, източници и формиране на способност за самостоятелен анализ, а чрез работата с исторически атласи и контурни карти на издателства Атласи, Просвета, Домино и Дейтамап, придобиват на практика изследователски опит.
Всички автори на учебници са се постарали да включат множество допълнителни източници, за да представят материала по история и цивилизации за 8 клас по лесно усвоим и атрактивен начин.

Други от Учебници и помагала 8 клас