Учебна тетрадка по български език за 5.клас


Учебната традка по български език за 5.клас включва текстове за преразказ, като е предвидена и работа върху другите включени в програмата ученически жанрове. Тя е част от учебния комплект по български език на издателство Просвета.
В нея са намерили място част от задачите, познати от предхождащите я във времето две учебни тетрадки – № 1 и № 2 на издателство „Просвета”, предназначени съответно за развиване на уменията на учениците да създават различни по жанр текстове и за затвърдяване на правописните им навици.
Новата тетрадка по български език за 5. клас обаче е структурирана по различен начин – темите в нея следват логиката на учебното съдържание. За всяка от включените в новата учебна програма теми са предвидени много и разнообразни допълнителни задачи, които ще допринесат да се затвърдят усвоените знания и да се усъвършенстват уменията на учениците, свързани с езиковата и с комуникативната им компетентност. Ползването на новата тетрадка по български език ще позволи на учителя да оптимизира работата си в клас. Чрез решаването на задачите, включени в нея, реално може да се постигнат максимална плътност и ефективност във всеки конкретен урок. Това, че упражненията са степенувани по трудност и са разнообразни като тип, дава възможност и да се приложи индивидуален подход към учениците в зависимост от равнището на знанията и уменията на всеки от тях. Разбира се, тетрадката може успешно да се използва както за самостоятелна работа в клас, така и за самоподготовка чрез изпълнение на домашни работи.

Просвета - Азбуки

Автори: ,

Цена: 4.90 лв.
‎В наличност
Страници:
32
Размери:
210 x 290 мм
ISBN:
9789540118444

Учебници свързани с Учебна тетрадка по български език за 5.клас

Други от Учебници и помагала 5 клас Български език