Тестове по математика за национално външно оценяване за 7. клас - 1


Помагалото с тестове по математика за 7. клас е ново издание на популярната поредица за национално външно оценяване на издателство Архимед. В него са предложени 10 теста, според новите изисквания на МОН. Решаването на тестовете поставя учениците в изпитна ситуация и дава възможност за създаване на умения за решаване на определен брой задачи за кратко време, за тренировъчни изпити по математика, за самоконтрол и самооценка. Освен задълбочените познания по математика от 5., 6. и 7. клас, работата с тест има специфики, защото времето е малко. Възможно е многократно да се тренира решаването на тест от 25 задачи за 150 минути.
Задачите в теста са с различна трудност и трябва да се решават избирателно. От по-лесни към по-трудни. Този подход често води до успех. Важно е умението за добро описване на задачите - точно, аргументирано, подредено и четливо.
В помагалото са предложени пълните решения на всички задачи с разширен свободен отговор, които имат обучаващ характер.
Успешното представяне на НВО по математика в 7. клас изисква знания, бързина на мислене, мобилизация и съсредоточаване при решаването на тестовете.


Архимед

Автори: , ,

Цена: 10.00 лв.
‎В наличност
Страници:
112
Година:
ISBN:
9789547792722

Учебници свързани с Тестове по математика за национално външно оценяване за 7. клас - 1

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Математика