Тестове по български език и литература за зрелостен изпит - подготовка за матура


Тестове по български език и литература за зрелостен изпит - подготовка за матура
В помагалото са предложени 16 тренировъчни теста по български език и литература, изготвени по формата на МОН за ДЗИ. Всеки тест включва въпроси, проверяващи знанията за правописа, пунктуацията, лексикалната уместност и прилагането на граматическите правила. Друга група въпроси проверяват уменията на зрелостника да извлича информация от текст, принадлежащ към различните сфери на общуване. При съпоставка между два различни източника на информация се изисква разпознаване на общото в тематиката на двата текста. необходимо е да се изгради теза по зададена тема и да се състави резюме на текст.
Тестовете проверяват знанията и по литература чрез въпроси от затворен тип и въпроси, изискващи свободен отговор. Последната задача изисква създаване на литературноинтерпретативно съчинение или есе по тема, формулирана въз основа на откъс от изучавана творба от българската литература.
Всеки етст може да бъде решен след изучаването на поредния автор от програмата по литература, като изисква и знания върху творчеството на предходните автори. Последният тест е обобщаващ. Това дава възможност на зрелостниците за постъпателна подготовка по литература, за установяване степента на езиковата им компетентност и за изработване на стратегия за решаване на тестови задачи.
Регалия 6

Автори: ,

Цена: 11.00 лв.
‎В наличност
Страници:
160
ISBN:
9789547452619

Учебници свързани с Тестове по български език и литература за зрелостен изпит - подготовка за матура

Други от Учебници и помагала Кандидат-студенти Български език