Тестове по български език и литература за матурата по новия вариант на изпитните задачи


Тестове по български език и литература за матурата по новия вариант на изпитните задачи
Настоящото помагало е изготвено във връзка с обновения вариант на изпитните задачи за матура по български език и литература и съдържа 10 теста. Те съчетават както проверката на знания от репродуктивно естество, така и провокирането на умения с приложен и творчески характер.
Предлаганите тестове са писани специално за настоящата книга. Голяма част от въпросите са подчинени на идеята да се надграждат уменията за анализ и синтез и да се развиват трайни и практически полезни езикови и мисловни способности.
Тестовете, свързани със задачите за анализ и синтез са подбрани така, че да представляват интерес за зрелостниците, да обогатяват общата им култура или да привлекат вниманието им към значими съвременни факти и явления.
Необходимо е да се знае, че при изготвянето на тестовете авторите са взели под внимание новите правописни правила, изготвени от БАН.
Всички тестове са структурирани така, че да онагледяват реалния изпитен модел. Също така са включени и Примерна точкова система и Примерна техника за превръщане на точковия резултат в цифрова оценка. Те позволяват на учениците да придобият представа за равнището на техните знания и умения.
Литера Ико

Автори:

Цена: 8.40лв. 7.99 лв.
‎В наличност
Страници:
128 + 8

Учебници свързани с Тестове по български език и литература за матурата по новия вариант на изпитните задачи

Други от Учебници и помагала Помагала за матура Литература