Тестове по български език и литература за 3. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване


Тестове по български език и литература за 3. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване
Помагалото включва литературни и информативни текстове и тестови задачи към тях.
Настоящата книжка ще послужи за работа по подготовката на третокласниците за НВО в края на 4. клас, ще ги запознае с изпитния формат и може да ги постави в изпитни условия. В него са предложени 10 теста, разработени в два варианта. Те са прекрасна възможнст за проследяване и документиране на постиженията на класа, като станат част от портфолиото на всеки ученик.
Всеки тест е изготвен по новия формат за НВО след 4. клас по БЕЛ. Текстовете за разбиране са разнообразни по жанр, стил и форма, имат за цел да подпомогнат подготовката на учениците на един по-ранен етап от обучението им. В някои тестове са включени допълнителни текстове и таблици към основния текст. Броят на въпросите в тестовете варира, защото са с различна степен на трудност.
Класът може да бъде разделен на групи, като всяка работи по единия вариант в часа по български език, а по другия в часовете за самоподготовка. Предложени са верни отговори, за да може да се направи самопроверка.
Просвета

Автори: ,

Цена: 2.90 лв.
‎Няма наличност
Страници:
46
Размери:
200 x 260
ISBN:
9789543600779

Учебници свързани с Тестове по български език и литература за 3. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване

Други от Учебници и помагала 3 клас Български език