Правила, задачи и тестове по български език за 5. клас


Правила, задачи и тестове по български език за 5. клас
Учебното помагало на издателство Калоянов съдържа тестове и задачи по български език по учебния материал за 5. клас за часовете по ЗИП и за самоподготовка у дома.
Учебното съдържание и подредбата му по раздели е съобразено с новата Учебна програма по български език и литература на МОН, която се въвежда в българското училище през учебната 2016/2017 година. Спазени са всички норми, регламентирани в Официалния правописен речник на българския език от 2012 година.
То има за цел да подпомогне петокласниците в подготовката и самоподготовката им при усвояване на основните езикови норми и тяхното приложение в езиковата практика. Помагалото има не само тренировъчна, но и информационна насоченост. Чрез рубриката "Припомнете си ! се актуализират знания по съответната тема, изучавани до 5-ти клас. За улеснение на децата новото учебно съдържание е систематизирано и обособено в рубриката "Запомнете!"
Към всяка тема от програмата са предложени два типа задачи - традиционни упражнения и тестове. Това се налага от новите тенденции за проверка и оценка на знанията, в които тестът намира все по-широко приложение. Предложените тестове след всеки основен раздел имат както проверовъчен, така и развиващ характер. Насочени са към преодоляване на повърхностното четен на текст, към по-задълбочено вникване в авторовите послания.
Калоянов

Автори:

Цена: 6.00 лв.
‎В наличност
Страници:
166
ISBN:
978 954 9519 82 2

Учебници свързани с Правила, задачи и тестове по български език за 5. клас

Други от Учебници и помагала 5 клас Български език