Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас


Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас
Помагало по български език в помощ на учениците от 7 клас, които се подготвят за кандидатстване. То има не само тренировъчна, но и информационна насоченост. Чрез рубриката "Припомнете си!" и чрез таблиците се актуализират езиковите правила, изучавани в 7. клас. Свързаните с новото учебно съдържание езикови норми са обособени в рубриката "Запомнете!". Към всяка урочна тема са предложени традиционни упражнения и тестове, които са преобладващи. Тестовите задачи са включени или при разработването на конкретната тема, или са обособени в самостоятелни обобщаващи тестове, за които има приложени отговори в края на сборника. Упражненията имат както проверовъчен, така и развиващ характер. Насочени са към преодоляване на повърхностното четене на текст, към задълбочено вникване в авторовите послания и изграждане на усет към красивото българско слово.
Засиленото включване на тестове в учебната практика показва, че учениците усвояват правила и езикови норми, но се затрудняват в прилагането им в писмената реч, ако не изграждат свои текстове. По тези съображения в помагалото почти след всяка тема и в края на всички тестове са предвидени задачи за самостоятелно създаване на ученически текстове и изразяване на лично мнение.
Включена е информация за любознателните, която дава възможност за разширяване на знанията на седмокласниците с по-широки интереси.
Правописният речник, приложен в края на сборника, включва думи, чийто правопис и правоговор затруднява учениците.
Помагалото с тестове, задачи и правила ще даде възможност на учениците от 7. клас да обогатят езиковата си компетентност, като им предоставя допълнителни задачи както за учебните часове от задължителната подготовка по български език и литература, така и в самостоятелната им подготовка за предстоящия изпит в края на учебната година.
Калоянов

Автори:

Цена: 8.00 лв.
‎В наличност
Страници:
176
Година:
ISBN:
9789549519921

Учебници свързани с Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Български език