Тест 6. и 7. клас Български език


Тест 6. и 7. клас Български език
С тези тестове за 6 и 7 клас учениците лесно ще постигнат успех в подготовката. В сборника на Издателство „Веди’’ са публикувани 99 езикови теста. Тестовете обхващат материала по български език, изучаван в 6 и 7 клас. По названията на разделите в сборника учениците лесно ще намерят тестовете по съответните теми.
Помагалото е преработено издание според последните изисквания за изпита.
В него са обособени разделите: "Части на речта", " Просто изречение. Части на простото изречение. Видове прости изречения", " Сложно изречение. Видове сложни изречения", " Цитиране", " Дума. Видове думи според лексикалното им значение. Фразеологизми, Метафорична употреба на думата", " Текст" и " Общи контролни тестове".
В разделите са поместени обучаващи, тренировъчни и контролни тестове. Самостоятелно или с помощта на преподавател в клас ученикът ще овладее знанията за конкретна езикова единица, ще затвърди и провери тези знания, обвързани с цялото учебно съдържание или с няколко езикови теми.
В последния раздел са предложени тестове, структурирани по формата за НВО. Първите тестове от този раздел включват част от темите в учебно-изпитната програма. Така учениците още в 6. клас и в първите месеци на обучението в 7. клас ще придобият умения да работят по този модел.
Веди

Автори:

Цена: 15.00 лв.
‎Няма наличност
Страници:
260
ISBN:
9789548857109

Учебници свързани с Тест 6. и 7. клас Български език

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Български език