Супер тестове и тестови задачи за 6. клас - Български език и литература


Супер тестове и тестови задачи за 6. клас - Български език и литература
Тестовете и тестовите задачи в настоящото помагало са съобразени и изискванията за проверка на знанията по български език и литература в 6. клас от МОН. То е разработено с цел да подпомогне подготовката на учениците по предмета.
Първият раздел включва общо 16 примерни теста. От 1 до 10 - върху учебния материал по БЕЛ, съобразени с новата програма за 6. клас. Всеки тест съдържа 20 въпроса, 12 от които са от областта на граматиката, фонетиката, лексикологията, морфологията и синтаксиса. А 8 от тях са върху изучавани творби по литература. Тестовете за езикова компетентност обхващат от 11 до 16 тест с въпроси върху езиков материал.
Вторият раздел е с цел да се обърне по-голямо внимание на знанията от езика, защото в него учениците имат по-големи затруднения и пропуски.
Третият раздел обхваща преговор на основните знания за литературните творби в 6. клас и няколко откъса с цел да се упражнят уменията за изработване на преразказ върху изучаван текст. Текстове за сбит преразказ.
Помагалото е изключително полезно за работа в клас, за самоподготовка вкъщи и проверка на придобитите знания.
В края има приложение с правилните отговори на всеки въпрос, както и такова с новите учебни програми по български език и литература и изучаваните произведения в 6. клас.

Скорпио

Автори:

Цена: 4.00 лв.
‎В наличност
Страници:
80
Година:
ISBN:
9789547927766

Учебници свързани с Супер тестове и тестови задачи за 6. клас - Български език и литература

Други от Учебници и помагала 6 клас Български език