Сборник задачи по математика за 7 клас - 1820 задачи


Сборник задачи по математика за 7 клас - 1820 задачи
Настоящият сборник съдържа 1820 задачи, разделени в съответствие с темите в учебника и съобразени с тестовия формат на външното оценяване. С него може да се работи текущо през годината едновременно с преподаването на материала по математика. Задачите и тестовете са внимателно подбрани, така че да предложат добър тренинг при подготовката за изпита след 7 клас и успешното представяне на учениците.

Темите са структурирани така:

- Кратък справочен раздел за припомняне на основни понятия и твърдения;

- Задачи от тип А, които трябва да могат да бъдат решени от всички ученици и са предназначени за усвояването и затвърждаването на базовите познания. Повечето от тях се появяват като части или подточки на по-сложните задачи от тип Б и В;

- Задачи от тип Б, осигуряващи постигането на много добро и отлично овладяване на материала по предмета. Нивото им на трудност не е по-високо от изискванията на учебно-изпитната програма. Тук ще намерите и задачи по формата PISA, по които се работи в часовете по ЗИП;

- Задачи от тип В за учащи с по-силен интерес към математиката, които могат да спомогнат за още по-доброто развитие на творческото им мислене. Акцентът е поставен върху усъвършенстване на логическата мисъл и съобразителността. Задачите са на ниво, подходящо за подготовка на математически олимпиади.

Тематичните цикли завършват с два варианта на контролен тест, които могат да послужат както за самостоятелен контрол и оценка от страна на учащите, така и за улесняване на методическата работа на преподавателите.
Просвета

Автори: , , , ,

Цена: 15.00 лв.
‎В наличност
Страници:
304
Година:
Размери:
170 х 240
ISBN:
9789540137537

Учебници свързани с Сборник задачи по математика за 7 клас - 1820 задачи

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Математика