Работни листове по български език за 8. клас


Работни листове по български език за 8. клас
Учениците от 8. клас могат да провеждат своята подготовка по български език чрез тези работни листове. Езиковите задачи в тях тренират уменията за създаване на различни видове изречения и тяхното пунктуационно структуриране. Задачите по литература са върху конкретни произведения и включват творчески елемент - за анализ или за съставяне на собствен текст, който изразява мнение и го защитава. Всеки работен лист съдържа 10 задачи за всяко от изучаваните литературни произведения.
В работните листове могат да бъдат намерени множество подходящи теми за работа върху есе в часовете по български език или самостоятелно вкъщи. Авторите дават практически насоки за създаването на есе, но освен това са включили приложение с откроени последователни стъпки за създаване на всякакъв вид текст.
Поради удобството за работа, което предлагат работните листове, учителите могат без проблем да ги използват за текуща подготовка - и в часовете за нови уроци и в часовете за преговор и проверка на усвоените знания. Разбира се, основната цел на помагалото е пълноценната ранна подготовка на учениците от 8. клас за предстоящото външно оценяване по български език в 10. клас.

БГ Учебник

Автори: , ,

Цена: 9.00 лв.
‎В наличност
Страници:
132
Година:
ISBN:
9786191870875

Учебници свързани с Работни листове по български език за 8. клас

Други от Учебници и помагала 8 клас Български език