Примерни изпитни варианти по български език и литература за НВО, 10. клас


В помагалото са разработени 18 примерни изпитни варианти по български език и литература за НВО в 10. клас, тематично обособени. Всяка тема включва по 23 задачи, които са разнообразни и покриват учебното съдържание по модела на МОН за НВО в края на 10. клас. Включени са и задачи за създаване на резюме, заявление, CV и на теза за есе по граждански или етичен проблем. Представени са и примерни разработки от всеки вид.
Задачите не са подредени по един и същ начин в тестовете и предлагат различни възможности за комбинации, които подпомагат учениците в тяхната подготовка по български език и литература, уменията им за функционално четене и езиковата им компетентност.
Разпределението на темите е по месеци - от октомври до май, и е съобразено с изучения към съответния месец учебен материал.
Помагалото ще бъде полезна на учениците за самоподготовка и ще помогне за отличното им представяне на изпита в края на годината. То ще бъде полезна и на учителите за работа в часовете по български език и литература, както и за проверка и оценка на знанията на десетокласниците при подготовката им за НВО.
Регалия 6

Автори: , , , , ,

Цена: 11.00 лв.
‎В наличност
Страници:
128
Година:
ISBN:
9789547453258

Учебници свързани с Примерни изпитни варианти по български език и литература за НВО, 10. клас

Други от Учебници и помагала 10 клас Подготвка за външно оценяване - помагала с тестове Български език и литература