Православен молитвеник


Молитвата е пребиваване и съединяване на човека с Бога, утвърждаване на света, примиряване с Бога, предвкусване на бъдещото блаженство. Тя привлича Божията милост и изпросва прошка за греховете, укрепява в изпитанията и скърбите, укротява гнева, води до духовно преуспяване, просвещава ума, очиства сърцето, освещава всяко дело и целия живот, утешава и развеселява душата, прави я небесно жилище и вместилище на целия свят, на всички, за които тя се моли с любов.
Молитвата и животът са едно и също нещо. Трябва да стигнем до такова духовно устроение, че животът ни да е омолитвен и молитвата - жива. Душата ни да е обърната винаги към Бога - в скръб и радост, във високи моменти и ежедневни грижи. Та ни учи да бъдем Христови. Ние се уподобяваме на Христос, ако у нас има кротост, смирение, милост, любов, тихост. И още - незлобие, всеопрощаване, претърпяване с благодушие на всякакви изпитания, болести и скърби.
Можем да усилим молитвата с пост, покаяние и изповед, с твърда решимост за изправяне на живота си според евангелските заповеди. И така - със съкрушение за греховете и немощите си, с упование на Бога, търпение и постоянство - да се уповаваме на Господа.
Славянобългарски Манастир Св. Вмчк Георги Зограф Света Гора Атон
Цена: 12.00 лв.
‎В наличност
Страници:
672
ISBN:
9789547702363

Учебници свързани с Православен молитвеник

Други от Православна литература Слова, жития, творения, акатисти