Подготовка по математика за външно оценяване след 7. клас - помагало по формат 2017


Конкурсните изпити по математика и български език за национално външно оценяване и кандидатстване след 7. клас изискват сериозна подготовка, тъй като са първите сериозни изпитания за учениците. По настоящем изпитът по математика е съчетан с проверка на знанията и уменията на седмокласниците по предмета и включва задачи си избираем и отворен отговор.
Някои държавни училища осъществяват прием по собствена наредба и за тях, освен националното външно оценяване се полага и допълнителен изпит по математика.
Настоящото помагало включва:
- Справочна част с всички формули, определения, аксиоми, теореми и свойства, които са включени в действащите учебници по математика за 7. клас и се използват при решаване на задачите.
- Тестови задачи, подредени по темите от учебната програма, с контролен тест от 20 въпроса към всяка тема.
- Основни задачи - елементи от по-трудни или изпитни задачи, и техните решения.
- Примерни изпитни задачи за последния етап от подготовката за националното външно оценяване.
- Конкурсни теми от изпити за 7. клас за прием в профилираните гимназии и паралелки и изпити за прием в НПМГ - профил математика. Повечето от задачите в темите са дадени с решения.
Книгата може и трябва да се използва през цялата учебна година, както от учениците при самоподготовка, така и от учителите в текущите занимания, в създаването на навици и умения за решаване на тестови задачи. Тя ще бъде полезна за всички учащи - както за тези, които се задоволяват с минимума от задължителни знания, така и за отличниците.
Помагалото е плод на дългогодишен опит на съставителите при подготовката им на ученици от 7. клас, на които предстои изпит по математика за национално външно оценяване и кандидатстване в профилирани паралелки и гимназии.
Регалия 6

Автори: , ,

Цена: 10.00 лв.
‎Няма наличност
Страници:
214
Година:
ISBN:
9789547452664

Учебници свързани с Подготовка по математика за външно оценяване след 7. клас - помагало по формат 2017

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Математика