Подготовка по български език и литература за външно оценяване след 7. клас - помагало по формат 2017


Подготовка по български език и литература за външно оценяване след 7. клас - помагало по формат 2017
Помагалото не само актуализира промените във формата за външно оценяване по български език след 7. клас, но синтезира многогодишен и интензивен опит в подготовката - професионален, изследователски и методически. То се отнася с компетентност не само към изучавания материал в 7. клас, към лингвистичните норми, но и към предложените правила за разпознаване на езиковите и литературните явления в българския език, чрез които се формира функционална грамотност през целия курс на обучение по предмета.
В помагалото се използва както терминология, свързана със силно притегателните нови технологии и интереси, така и със загадките и внушенията на фолклора, митологията, историята и художествената литература. Не липсва и хумор, естествено извиращ от света около децата в 7. клас и от жаргонния пласт в съвременния български език.
Някои от текстовете и схемите са свързани с иновации и с най-авангардни явления от съвременната действителност. Други - с уникални културно-исторически, археологически и лингвистични находки. Трети - с фактология, анализи и интерпретации, които задават любопитни гледни точки към най-съществените особености на изучаваните в 7. клас творби по литература.
Нормите на българския език се овладяват чрез тестови задачи, чиито избираеми или свободни отговори представляват част от смислово свързани тематични цялости, организирани около безкрайно любопитни научни факти. По този начин се обогатява не само езиковата, но и общата култура на учениците.
Помагалото предлага интерактивни подходи и широк културолоичен обхват, който отговаря на неизбежната свръхинформираност. С тези свои особености, то представлява прекрасен инструмент за подготовка по български език и литература в 7. клас и изпита за външно оценяване и кандидатстване.
Регалия 6

Автори:

Цена: 10.00 лв.
‎В наличност
Страници:
208
Година:
ISBN:
9789547452671

Учебници свързани с Подготовка по български език и литература за външно оценяване след 7. клас - помагало по формат 2017