Откривам чудесата на буквите - помагало по български език и литература за 1. клас


Малките ученици от 1. клас ще навлязат в сферата на българския език с помощта на това занимателно помагало, в което темите са подредени според реда на буквите в азбуката. Децата ще усъвършенстват техниката си на четене и на четене с разбиране. Спазен е сезонният принцип, както и указаният в учебната програма ред на изучаване на различните групи букви. Учениците, които вече четат добре ще бъдат заинтересувани от допълнителните текстове в помагалото, специално създадени за него и подходящи за 1. клас - гатанки; римушки; стихотворения; приказки; кратки разкази; римувани приказки.
Към тях са съставени забавни задачи за усъвършенстване използването на българския език - образуване на думи, за съставяне на изречения, за подреждане на текст, за свързване, за оцветяване на илюстрации, свързани с поставените езикови задачи, и др. Освен това, авторите са преценили, че значението на ярки, цветни илюстрации е особено важно за възприемането на текстовете.
Помагалото може да се използва в часовете за извънкласно четене, за разширена и допълнителна подготовка по БЕЛ, както и за самостоятелна работа вкъщи. То е подходящо допълнение към всички одобрени учебници по български език и литература.

Булвест 2000

Автори: , ,

Цена: 9.00 лв.
‎В наличност
Година:
ISBN:
9789541813300

Учебници свързани с Откривам чудесата на буквите - помагало по български език и литература за 1. клас

Други от Учебници и помагала 1 клас Български език