Уважами клиенти, ако желаете доставката да бъде до офис на СПИДИ, молим Ви в полето АДРЕС, да напишете точния адрес на офиса.

Минимално инвазивна коремна хирургия


В това специализирано издание с предговор от генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, авторите си поставят задача да представят миниинвазивната хирургия на корема не като оперативна техника, а като състояние на проблема във водещите страни в света и у нас. Разглеждат основните хирургични заболявания на корема, отчасти – тяхната патофизиология и хистобиология с оглед основно диференциалната диагноза на заболяванията, мястото на миниинвазивната хирургия, както и плюсовете и минусите ѝ в сравнение с отворената хирургия, с цел да са максимално полезни на коремните хирурзи.

Последователно и в отделни глави е разгледана минимално инвазивната хирургия при всички коремни операции в плановата и спешната коремна хирургия, както и въздействието й върху имунитета. Подробно са представени оперативните интервенции при доброкачествени и злокачествени заболявания в жлъчно-чернодробната, стомашната, дебелочревната, панкреатичната, ендокринната и метаболитната хирургия, заболяванията на далака и дефектите на предната коремна стена. Демонстрирани са и възможностите, и ограниченията на лапароскопията при всички спешни състояния в коремната хирургия. В отделна глава се разглежда мястото на роботизираната хирургия при хирургичните заболявания на корема.

Това луксозно издание включва множество илюстрации и е подкрепено с изчерпателна литературна справка, което го прави подходящо за студенти, специализанти и хирурзи като навигация в безкрайното и понякога бурно море на хирургията.

За автора

Доц. д-р Красимир Василев д.м. завършва специалност „Медицина“ в София през 1976 г. През 1982 г. придобива специалност „Хирургия“, а през 1985 г. – „Военно-полева хирургия“. Доктор по медицина е от 1991 г.

Работи във ВМА от 1979 г. – в клиниките по обща и по спешна хирургия, бил е началник кабинет „Спешна хирургия“ и началник на Отделението по жлъчно-чернодробна хирургия. От 1996 до 2003 г. е в Клиниката по коремна хирургия на ВМА, която се занимава с хирургия на коремните органи и лапароскопска хирургия. От 2001 до 2013 г. е началник на Клиниката по ендоскопска хирургия с насоченост към минимално инвазивното хирургично лечение на заболяванията на коремните органи и органите на ендокринната система.

Научни специалности: Обща хирургия, Военна хирургия, Организация и тактика на медицинската служба, Военноприложни аспекти на гражданската защита. Има множество научни трудове и над 130 научни публикации в български и международни списания, цитиран е повече от 80 пъти.

Постижения: Внедряване на лапароскопската хирургия в общохирургичната практика, внедряване на трансаналната ендоскопска микрохирургия

Специалните му интереси са в областта на миниинвазивната хирургия на дебелото черво и ректума, на стомаха, диафрагмалните хернии и херниите на предна коремна стена, жлъчно-чернодробната и панкреатичната хирургия и други. 

Специализирал е в чужбина, преподава на студенти от специалност „Медицина“ и води курсове за следдипломни квалификации, участва в изпитни комисии за придобиване на специалност по обща хирургия. Ръководител е на докторанти с интересни и напредничави теми в областта на миниинвазивната коремна хирургия.

Член е на Дружеството по гастро-ентерология и коремна хирургия, на Ев-ропейската асоциация за хирургично лечение на заболявания, свързани с наднорменото тегло, на Асоциацията на азиатските хирурзи за лечение на рака на стомаха, на Американската асоциация на военните хирурзи. 

Лемур

Автори: , ,

Цена: 75.00 лв.
‎В наличност
Страници:
512
Година:
ISBN:
9786197581485