Математика. Задачи и тестове за Държавен зрелостен изпит, профилирана подготовка


Успешното представяне на зрелостниците на първия Държавен зрелостен изпит по математика, профилирана подготовка през 2021/2022 година ще бъде осигурено от това помагало със задачи и тестове, разработено с цел отличната им подготовка.
То е организирано в две части:
Първата част включва задачи за подготовка за ДЗИ, които са разпределени по теми от учебно-изпитната програма по математика за 11. и 12. клас, по модули 1, 2, 3 и 4. Към тези задачи има отговори, упътвания, решения и припомняне на някои основни положения от теорията. Целта е да се направи кратък преговор на основните видове задачи, които са изучавани последователно в четирите модула и са включени в учебно-изпитната програма по математика за ДЗИ.
Втората част на помагалото съдържа 26 примерни теми, изградени по учебно-изпитната програма на МОН за учебната 2020/2021 година. Темите са изработени по форма̀та на матурата по математика, профилирана подготовка. Всяка тема се състои от 15 задачи с избираем отговор и 3 задачи с разширен, свободен отговор. В края на помагалото са дадени верните отговори и примерни упътвания и решения на последните три задачи от тестовете.

Решаването на задачите и тестовете в помагалото ще осигули тренинг на учениците от 12. клас, с помощта на който те лесто ще се справят с матурата по математика.

Просвета

Автори: , , , ,

Цена: 15.00 лв.
‎В наличност
Страници:
176
Година:
ISBN:
9789540141886

Учебници свързани с Математика. Задачи и тестове за Държавен зрелостен изпит, профилирана подготовка

Други от Учебници и помагала Помагала за матура Математика