Маймунски приказки: Приключения в музея. Математическа игра за 2 клас - диск


Маймунски приказки: Приключения в музея. Математическа игра за 2 клас - диск
„Маймунски приказки” е игра, която всяко дете би пожелало за домашно, а всеки учител – за да е сигурен в знанията на класа си.
Тя е една истинска електронна игра, заради която не можем да изгоним децата от компютъра. Разликата е, че с нея се усвоява и затвърждава целият материал по аритметика и алгебра от 1. до 5. клас. Това става неусетно и с желание, докато детето участва във виртуалните приключения.

„Маймунски приказки” е плод на знанията и уменията на две белгийски компании – едната, „Larian Studios”, е утвърден производител на компютърни игри, а другата – „Die Keure” – е издател, който повече от половин век прави висококачествени учебници.

Една книга или дори игра може да носи много информация, но да не подпомага ученето. Ключът е продукт, към който децата да искат да се връщат отново и отново. В „Маймунски приказки“ е избран уникален подход, при който децата стъпка по стъпка надграждат и проверяват знанията си. Затова играта е носител на много награди и вече се ползва при обучението в Белгия, Полша, САЩ, Русия, Великобритания и редица други страни.
Образователната игра се състои от една част за всеки клас от първи до пети. Всичките части следват една обща сюжетна линия. Действието се развива във фантастичен свят, наподобяващ Древен Египет. В него лошият герой е пленил маймуни, които трябва да бъдат спасени, което дава начало на дълга сюжетна линия.
В битката със злото трябва да се намери изход от различни по трудност лабиринти. По този начин децата развиват логическото си мислене, пространственото си виждане и чувството си за ориентация. В търсене на изхода децата бутат сандъци, с които строят мостове през водата, активират магнити, за да освободят пътя, изключват или пречупват лазери и много други. Всеки път, когато в лабиринта се появи нов момент, следва кратко описание, което дава на децата нужните им нови знания.
В лабиринта има маймуна, която стои до машина. Машината отваря игра, в която се решават задачи, покриващи съдържанието за съответния клас. Играта изисква отстрелване на отговора, влачене и поставяне на карти, преодоляване на препятствия и др. Детето трябва да се справи, за да освободи маймуната и да премине към следващия лабиринт. Ако не успее, може да опитва отново и отново. Играта е истинско предизвикателство и приключение.
Когато децата приключат успешно частта от играта за съответния клас, това означава, че те са овладели математиката за отличен.

Кармен Пранкуил, огромен динозавър, е превзел музея. Никой вече не се осмелява да влиза там и децата трябва да измислят хитър начин да победят динозавъра, който контролира математическите познания и логическото мислене.
Материалът по математика, включен в това приключение от серията образователни игри „Маймунски приказки”:

Представяне на числата до 100 като сбор от десетици и единици
Терминът „по”
Разделяне на равни части
Таблично умножение с 2
Таблично деление с 2
Таблично умножение с 3
Таблично деление с 3
Таблично умножение с 4
Таблично деление с 4
Таблично умножение с 5
Таблично деление с 5
Таблично умножение с 6
Таблично деление с 6
Таблично умножение със 7
Таблично деление със 7
Таблично умножение с 8
Таблично деление с 8
Таблично умножение с 9
Таблично деление с 9
Таблично умножение с 10
Таблично деление с 10
Броене до 100
Събиране до 100 (10 + 20 = 30)
Изваждане до 100 (30 – 20 = 10)
Събиране до 100 (15 + 20)
Събиране и изваждане до 100 без преминаване
Четни и нечетни числа до 100
Структура на 100
Структура на целите десетици (10, 20, 30, … , 90)
Събиране до 100 с преминаване (25 + 6)
Изваждане до 100 с преминаване (31 – 6)
Събиране до 100 с преминаване (25 + 46)
Изваждане до 100 с преминаване (71 – 25)
Просвета
Цена: 17.90 лв.
‎В наличност
ISBN:
978-954-01-2830-6

Учебници свързани с Маймунски приказки: Приключения в музея. Математическа игра за 2 клас - диск

Други от Образователни игри Интелектуални