Литература за НВО - 7. клас


Помагалото по литература за НВО - 7. клас по литература на издателство Веди съдържа тестове, обвързани с художествените текстове то 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, включени в учебно-изпитната програма за НВО. Тестовете са обособени в два раздела: Да прочетем и анализираме заедно и Да проверим знанията и уменията си. Обучаващите и тренировъчните тестове в първия раздел предлагат модел за тълкуване на литературните текстове, систематизират знанията на учениците за дадено литературно произведение, насочени са към обогатяване на изказа на седмокласниците, към уменията им да структурират кратък аргументативен текст.
Контролните тестове във втория раздел дават възможност да бъдат проверени овладените знания върху художествените творби. Дадени са различни варианти на тестове върху определено литературно произведение.
Сборникът предлага ключ към всеки тест. В помощ на учениците ще бъдат двата речника - на непознатите думи и на литературнотеоретичните понятия.
С изпълнението на тестовете седмокласниците добиват трайни умения за интерпретация на художествен текст. Богатството от тестови задачи, свързани с проблематиката, художествената образност, посланията, фактологията, гарантират успешната им подготовка за изпита.
Помагалото би било полезно на преподавателите по БЕЛ, защото предлага един работещ вариант на обучение - дискусия с учениците върху литературна творба, за затвърждаване на знанията, за контролна дейност.
Веди

Автори:

Цена: 17.00 лв.
‎В наличност
Година:
ISBN:
9789548857499

Учебници свързани с Литература за НВО - 7. клас

Други от Учебници и помагала 7 клас Тестове за външно оценяване Литература