Литература за 8. клас


Учебникът по литература на издателство "Скорпио" е оформен в три основни раздела според учебната програма за 8. клас: Античност, Средновековие, и Ренесанс. След всеки урок са дадени въпроси и задачи, както и рубрика "Любопитни факти" за затвърждаване и допълване на материала.
Авторите на учебника са известни университетски преподаватели с дългогодишен стаж:
Проф. д.ф.н. Симеон Хаджикосев - водещ авторитет в България по антична и западноевропейска литература - Европейски Ренесанс. Преподавател е в Софийски университет " СВ. Климент Охридски". Автор на стотици научни трудове, с над 50-годишен стаж, учен от европейска и световна величина. Автор на монументалния за България труд от 10 тома "История на западноевропейската литература". Започнал е да пише учебници за гимназиалния курс на българското училище още от началото на 70-те години на 20 век.
Проф. д.ф.н. Димитър Кенанов - дългогодишен преподавател във Великотърновски университет "Свети свети Кирил и Методий". Чете лекции по История на старобългарската литература, обучавал е стотици настоящи учители по български език и литература.
Скорпио

Автори:

Цена: 8.50 лв.
‎В наличност
Страници:
256
Година:

Учебници свързани с Литература за 8. клас

Други от Учебници и помагала 8 клас Литература