Литература за 12. клас, ЗП


В часовете по литература в 12. клас, учениците ще се срещнат с български творбе, в които са засегнати общочовешки теми - любовта, вярата и надеждата, труда и творчеството, избора и раздвоението.

В учебника са представени са 12 произведения от различни поети и писатели – по 3 произведения в 4 тематични гнезда.

Учебникът показва нагледно как да се постигнат очакваните резултати по литература, заложени в програмата за задължителна подготовка в 12. клас. Всяко произведение е поставено в контекста на епохата и е свързано с темата и с други произведения и събития. Няколко въвеждащи въпроса преди четенето на художествения текст помагат на учениците да навлязат в същността на творбата. Следва детайлен анализ на произведението с фокус върху жанра, композицията, строежа, проблемите, персонажите, изразните средства.

В учебника по литература са прдвидени уроци за упражнения с комплексен, обобщаващ характер, откриващи възможности за самостоятелни интерпретации. Учениците ще се научат да свързват наблюденията върху дадено произведение или неговата проблематика с изразните средства не само на литературата, но и на други изкуства. Заложените дискусии подкрепят развитието на компетентностите на учениците да пренасочват придобития опит от художественото произведение към сферата на комуникативните си умения, към способностите си за разговор или спор. Изключително полезни са дадените насоки за разработване на интерпретативни съчинения и есета.  

Учебникът за 12. клас следва структурата на учебника по литература за 11. клас и го надгражда.

Обхващайки учебния материал подробно и последовтелно, учебникът е незаменим помощник в подготовката на учениците за държавните зрелостни изпити. Той осигурява както базовото равнище на познания по литература, така и възможност на по-напредналите ученици да предложат свои прочити, след като обаче са сигурни, че изцяло са се запознали с произведенията и с позициите на изследователите.

Анубис

Автори: , ,

Цена: 19.90 лв.
‎В наличност
Страници:
272
Година:
ISBN:
9786192155315

Учебници свързани с Литература за 12. клас, ЗП

Други от Учебници и помагала 12 клас Литература