Литература за 12. клас (учебник за ЗП и ПП)


Литература за 12. клас (учебник за ЗП и ПП)
В учебника подробно са разработени проблемите на творчеството на предвидените за изучаване в съответния клас писатели и тяхното творчество, което е илюстрирано с най-необходимите примери. След края на Първата световна война съществено се видоизменя жанровата система на литературата. Появяват се експресионистичната поема, експресионистичния роман, диаболечния разказ, историческия роман, социалния роман и др. В областта на белетристиката навлиза модерният за времето между двете свдетовни войни роман - мелодрама.
В периода на 30-те години в литературата навлиза езикът на всекидневието, разговорността и баналното, парадоксално съчетани с подчертан реторизъм и площадно звучене.
В същото време парадоксално се променя ролята на писателя в обществото. От духовен водач и анализатор на сложните хуманитарни процеси в обществото той се превръща в икона, в инструмент на държавната и идеологическата власт.
Учебникът по литература в 12-ти клас се опитва да обхване тези процеси, като предлага анализи на произведения от този период.
Анубис

Автори: ,

Цена: 9.48 лв.
‎В наличност
Страници:
408
ISBN:
978-954-426-479-6

Учебници свързани с Литература за 12. клас (учебник за ЗП и ПП)

Други от Учебници и помагала 12 клас Литература