Книга за ученика по математика за 5. клас


Книга за ученика по математика за 5. клас
Предлаганата Книга за ученика е помагало по математика, разработено по новата учебна програма на МОНМ и може успешно да се ползва от всички петокласници, независимо по кой от трите действащи учебници се обучават в училище.
Учебният комплект по математика за 5. клас с автори Здравка Паскалева и Мая Алашка съдържа учебник, книга за учителя, книга за ученика и учебна тетрадка.
Първата част на помагалото съдържа задачи върху учебния материал, подредени тематично по реда на новата програма по математика за 5. клас. Задачите са на три нива на сложност - достъпни за всички ученици; такива, които осигуряват допълнителна самостоятелна работа за отлична подготовка; задачи за ученици с повишен интерес към математиката.
50-те теста във втората част са разпределени така:
- тестове от №1 до № 30 са предназначени за текуща проверка и оценка на знанията по съответната тема. Всеки тест е съставен от 10 задачи с избираем отговор. Тези тестове са за всички ученици и могат да се използват през цялата година;
- тестове от №31 до № 40 са върху целия учебен материал по математика за 5. клас, но в тях са включени и задачи с елементи на досещане и логически разсъждения. Във всеки от тези 10 тества има по 8 задачи с избираем отговор и по две задачи със свободен отговор;
- тестове от №41 до № 50 са предназначени за ученици от 5. клас, които се подготвят за състезания по математика.
Последните 15 теста са предназначени за всички ученици и осигуряват подготовка по математика за НВО след 7. клас. Могат да се използват за годишен преговор и изходно ниво.
Във втората част на книгата задачите са с избираем отговор, тъй като сборникът съдържа само такива със свободен отговор.Този подход е избран с цел учениците да се научат да да решават задачи с избираем отговор. Освен това по желание на ученика или преподавателя по математика за 5. клас към някоя от тях може да се подходи като към задача със свободен отговор.
Книгата за ученика е полезен и много популярен сборник по математика, който спомага за пълноценното разбиране и възприемане на материала в 5. клас.Архимед

Автори: , ,

Цена: 11.80 лв.
‎В наличност
Страници:
284
Година:
ISBN:
9789547792227

Учебници свързани с Книга за ученика по математика за 5. клас

Други от Учебници и помагала 5 клас Математика