Как да не станеш враг на собственото си дете


Как да не станеш враг на собственото си дете
Тази книга е уникална, а заглавието й звучи парадоксално – та кой родител би искал да е враг на детето си? Но понякога се получава точно така.

...Кой знае защо сме решили, че по принцип трябва да общуваме с децата по някакъв начин, не както общуваме помежду си. Кай знае защо сме убедени, че децата се отличават от нас доста повече, отколкото ние един от друг.
Няма специална наука, която да се занимава с взаимоотношенията между мъжа и жената. Макар че джендърните различия са твърде съществени. Но с тях, както и много други разлики и прилики, се занимава психологията. Не можеш да станеш доктор на "науката за любовта", а доктори на "науката за децата" (педагогиката) има колкото щеш.
Измислихме някаква специална система за взаимоотношенията с децата. В нея има доста умни и полезни неща. Има вредни и безсмислени. И доста нелепи. Общо взето, като във всяка система. Когато чета за такива педагогически системи (а книги по проблемите за възпитанието излизат в огромни количества), винаги ми се иска да разбера: защо не сме измислили някакви специални закони за взаимоотношенията със старите хора?...

Из книгата
Колибри

Автори:

Цена: 15.00 лв.
‎В наличност
Страници:
240
Година:
ISBN:
9786190201632

Учебници свързани с Как да не станеш враг на собственото си дете

Други от Учебници и помагала Детска градина Педагогическа литература