Избрана класика за ученика 7: Книга за джунглата


Поредицата "Избрана класика за ученика" е разработена специално за малките читатели.
Цветните илюстрации разтоварват четенето и помагат на детето да си изгради представа за героите и вълшебния свят на автора. Изданията са съобразени с последните здравни изследвания. Едрият шрифт върху мек фон не натоварва очите и улеснява четенето.

Джоузеф Ръдиард Киплинг (1865-1936) е роден в индийския град Бомбай, където баща му е бил директор на училище по изящни изкуства. Там научава хинди и слуша омагьосан индийските приказки, разказвани му от неговата бавачка.
На 6-годишна възраст малкият Ръдиард е изпратен заедно със сестра си в частен пансион в Англия. След райското великолепие на Индия той определя петте години в пансиона като "ад с всичките му мъки".
От 1878 до 1882 г. юношата учи във военноподготвителен колеж в Девъншир. Там започва първите си литературни опити.
На седемнадесет години се връща в Индия. Работи като журналист, обикаля и опознава цялата огромна страна. Започва да пише поезия и публикува първите си разкази. Автор е и на няколко романа.
В две поредни години излизат сборниците с разкази: "Книга за джунглата" (1894) и "Втора книга за джунглата" (1895), илюстрирани от баща му.
През 1907 г. писателят получава Нобелова награда за литература. От огромното му по обем творчество най-известни са разказите от книгите за джунглата.
Златното пате

Автори:

Цена: 5.99 лв.
‎В наличност
Страници:
144
Размери:
160х230
ISBN:
9789544319502

Учебници свързани с Избрана класика за ученика 7: Книга за джунглата

Други от Учебно-помощна литература Книги от списъка за 1 - 6 клас Чужди автори