История и цивилизации 10. клас


История и цивилизации 10. клас
Учебникът описва българската история от праисторическата епоха и Античността до началото на XXI век. Материалът е разпределен в осем раздела - за всеки един от историческите периоди. За илюстриране на изучаваните събития са публикувани множество карти, схеми, картини и откъси от исторически документи. Датите на представените в учебника събития са посочени в стар стил до въвеждането на новия през 1916 г. Новите понятия в текста са подчертани с тъмен шрифт. Въпросите и задачите са на различни познавателни равнища. В края на уроците има предвидено обобщение на най-съществената информация в тях.
Рубриките в уроците са - Документът, Лицата на историята, Историческа мозайка, Линия на времето и др.
В края на всеки раздел има уроци за обобщение, които включват различни тематични рубрики, както и задачи за самоконтрол.
Уроците с наименование "Историческа лаборатория" предлагат допълнителна информация за използваните от историците методи и подходи за изучаване и обясняване на миналото. Чрез творческите задачи, авторите са се постарали да стимулират учениците от 10. клас да прилагат изследователски подход и да развиват специфични умения в часовете по история и цивилизации.
Рива

Автори: , , , , , ,

Цена: 19.50 лв.
‎В наличност
Страници:
284
Година:
ISBN:
9786192251062

Учебници свързани с История и цивилизации 10. клас

Други от Учебници и помагала 10 клас История и цивилизации