Уважаме клиенти, ако желаете доставката да бъде до офис на СПИДИ, молим Ви в полето АДРЕС, да напишете точния адрес на офиса.

Истории от ръчния багаж


Историите от ръчния багаж на журналиста Георги Милков съдържат особено обогатяваща познанията информация за читателя. Но не само това - великолепното боравене с блгарския език и финото чувство за хумор на автора носят много естетическа наслада от четенето на книгата. В „Истории от ръчния багаж“ са описани срещите на журналиста с важни за времето персонажи и събития, както и неговите пътувания с изследователска цел. Много от историите съдържат размишления за човешката същност, съдбата и отношението на хората към живота. По време на 30 годината си работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява регионални конфликти в Близкия изток и Африка, пътува до Северна Корея, Азия и Латинска Америка.

"Вечерта край лагерния огън, очаквайки полунощ, за да отпразнуваме в спартанския ни бивак Рождество Христово, се замислих за всички тези хора, лутащи се из меандрите на времето и пространството в търсене на възможни отговори за това кои сме ние, откъде идваме и накъде отиваме. Дали не помним миналото, защото винаги сме искали повече да знаем за бъдещето? Така дори всяко неочаквано откритие за щастливото ни настоящи бива затрупано под напора на безброй терзания за това какво ни очаква занапред.."

"Как е възможно оракулри и магьосници да процъфтяват в комунистическа Куба? Отговорът пак е слух, повтарян под сурдинка, и е лесно да бъде отгатнат. Много кубинци смятат, че фамилията Кастро има връзка със сектата сантерия и се ползва с покровителството на божествата ориша. Някой ми беше казал, че в деня, в който се разбрало, че Фидел е опериран от рак, главният бабалао на Хавана Виктор Батанкур отслужил шестчасов обред под тътена на ритуални барабани, като предлагал на божествата Очоси, Ошун и Огун вътрешността на кокосов орех, накисната в ром. Явно даровете са били приети благосклонно, защото Фидел Кастро живя още няколко години и почина, надхвърлил 90 години." 

" Едно дете в Джабул Сарадж, на север от Кабул, ровейки с пръчка в прахта, ми каза каквото го бяха научили в тяхното медресе в час по математика. Две прави се наричат успоредни, ако никога не се пресичат в пространството, освен ако Аллах не пожелае това. Ето един чист пример за талибанска геометрия! В нея законите, открити от човека, отстъпват място на Божията промисъл. Но не е ли така и в нееклиптовата геометрия? Или пък в хиперболичната теория на Лобачевски? Ето защо никога не можем да сме убедени на 100% в отговорите на много житейски въпроси. Защото 100% сигурност дава само Бог."

Из "Истории от ръчния багаж", Георги Милков
Книгомания

Автори:

Цена: 25.00 лв.
‎В наличност
Страници:
520
Година:
ISBN:
9786191953493

Учебници свързани с Истории от ръчния багаж

Други от Книги, подходящи за подарък за възрастни книги за България