Искам да науча повече - помагало по математика за 1. клас за избираемите часове


Работата в избираемите часове може да бъде подпомогната от настоящото помагало, което е съобразено изцяло със заложените в нормативните документи изисквания за вида и обхвата на разширената и допълнителната подготовка по математика на учениците от 1. клас.
Включени са:
- задачи с числата до 10, до 20, събиране и изваждане с тях; числата 20, 30, 40, ..., 90, 100, събиране и изваждане с тях;
- задачи за геометричните фигури кръг, триъгълник, квадрат, правоъгълник и отсечка;
- игри с геометрични фигури (Танграм);
- текстови задачи;
- задачи с изучени мерни единици.
Темите са разработени в достъпна за децата форма, с много занимателни елементи от различни области на математиката, с различни игрови моменти. В някои от тях се дава възможност за организиране на състезание в два отбора.
Задачите в това пособие следват логическата структура на учебника по математика за 1. клас на издателство „Булвест 2000“. Чрез тях учениците могат да надграждат и задълбочават придобитите знания, умения, компетентности. Поддържа се интересът към изучаваното математическо съдържание, съдейства се за придобиване на умения за самостоятелен учебен труд, създават се условия за развиване на наблюдателността, познавателната активност и творческите способности на децата. Стимулират се любознателността, интересът и желанието на учениците от 1. клас да научат повече и да се занимават с математика.
Булвест 2000

Автори: , ,

Цена: 6.00 лв.
‎В наличност
Страници:
68

Учебници свързани с Искам да науча повече - помагало по математика за 1. клас за избираемите часове

Други от Учебници и помагала 1 клас Математика