Голяма книга на българските празници и обичаи


Голяма книга на българските празници и обичаи
Новото издание от поредицата "Голяма книга" представя българските празници и обичаите, свързани с тях. Това са дни от годината, отредени за почит към висшите сили, които се отбелязват и досега. Според българската традиция по време на празниците не се работи, а се извършват особени символични действия - обичаи. Чрез тях хората се стремят да си осигурят благоденствие и здраве. Чрез изпълняването на ритуалите, българите се свързват с природата, с останалите членове на своята общност и с духовната си същност.
За всички празници в българския традиционен календар в книгата са представени статии, съдържащи вярвания, ритуали, обредна музика, танци, облекло, предмети, храна и други символи.
Изданието показва традициите и фолклора не само като наследство от миналото, но и като нещо живо, което се развива във времето. От друга страна празниците и обичаите не са еднакви навсякъде. Авторките са се постарали да покажат българските традиции и фолклор в тяхното регионално разнообразие, за да се съхрани българското културно богатство.
Пан

Автори: ,

Цена: 8.90 лв.
‎В наличност
Страници:
256
Година:
ISBN:
9786192401078

Учебници свързани с Голяма книга на българските празници и обичаи

Други от Детски книги Детски енциклопедии