Философия за 8. клас - учебник


Философия за 8. клас - учебник
"...Заниманията с философия са пътешествие, което винаги започва с въпрос. Кои сме ние всъщност? Какво и как знаем? От какво зависят действията ни? Как сме свързани с другите хора? Как се променяме и какви искаме да бъдем? Тези въпроси са в основата на философията и модерната психология.Те са част от личния ни опит и ни насочват по различни пътища. Компас ще ни бъде собственото ни мислене, но ще ни трябва и карта.
Този учебник е именно такава карта. Той не определя маршрута по който да вървите, а дава възможност сами да изберетепътя към отговорите на поставените въпроси.
Основните понятия ще служат за ориентири, а символите към задачите показват кои компетентности се развиват за тях.
Компетентностите са описани в приложения. Ще имате на разположение достатъчно задачи за самопроверка, както и практически задачи с различна степен на трудност, обозначени с една, две или три звезди.
В края на пътешествието ще познавате по- добре своите чувства и емоции, ще умеете да общувате, да преодолявате кризи и да разрешавате конфликти, ще знаете как да се предпазите от зависимости. Приятен път към себе си и към хората около вас..."


Авторите


Просвета - 1945

Автори: , ,

Цена: 11.00 лв.
‎В наличност
Година:
ISBN:
9789540134208

Учебници свързани с Философия за 8. клас - учебник

Други от Учебници и помагала 8 клас Философия