Философия за 8. клас - учебник


Философия за 8. клас - учебник
"...За разлика от другите същества на Земята човекът е същество с много дълго детство. Дълго съзрява и трябва да минат доста години, преди да се почувства зрял и самостоятелен. С това обаче не завършва неговото развитие. То продължава цял живот. Това е много важна част от достойнството на човека. Италианският философ Пико дела Мирандола формулирал така идеята за човека: „Човекът е същество, което може да падне до зверовете, но може и да се въздигне до божественото!”
Пътят на човека е много по-сложен от поведението на животните. Човек се променя много, може да се възвиси, но може и да пропадне. Може да следва неотклонно своите цели, но може също така да се отклони и да се лута.
Във всички тези перипетии на човека самопознанието е решаващо. От това доколко познаваме себе си, зависят в много голяма степен траекториите в нашия живот.
Човек може да погледне към себе си в огледалото и да види своето лице и неговите мимики. Може обаче и да се огледа в очите на своите приятели. По това дали вижда възхищение и радост, или безразличие и досада, може да разбере как те възприемат неговите личностни черти. До най-съкровеното обаче човек може да достигне чрез вглеждане в своите преживявания и в очите на хората които го обичат.
От казаното до тук можем да заключим, че учебникът по философия за 8. клас сигурно е сред най-важните и полезни учебници, които един ученик среща в училище. Този учебник може да помогне да открием истински огледала, в които да видим себе си."


Авторите


Анубис

Автори: , , , ,

Цена: 9.00 лв.
‎В наличност

Учебници свързани с Философия за 8. клас - учебник

Други от Учебници и помагала 8 клас Философия