Душеполезни поучения на Светителя Теофан Затворник


Тази великолепна книга включва душеполезни поучения, тематично подбрани от множеството творения на Светителя Теофан за Бога, Църквата, света и човека.
"Божията милост да бъде с Вас!
Вашата мъка и страхът Ви са нещо непонятно. Какво Ви е? Всичко у вас е наред и вкъщи, и относно Вашата душа. Потърпете: какво да се прави?! Молете се на Бога и предавайте Нему своята участ и участта на всички близки. Това е най-надеждният път към покой! Имайте грижа само за едно - да не правите нищо, което прогневява Бога. От това ще имате здраво упование и траен мир.
Че има някои приятни семейни развлечения - нека. Само не се увличайте. Не забравяйте Бога и за всяко утешение Му благодарете, приемайки го като че ли от Неговите ръце. Затова пък, уединявайки се, по-усърдно падайте пред Господа, просейки от Него вразумяване и указание за пътищата на живота. Но случва се и приятните развлечения да пораждат тъга, защото, макар и да не са грешни, не са това, което може да задоволи сърцето. Впрочем променливостта на чувствата ни е така присъща. Нея трябва да понасяме и да претърпяваме, грижейки се само за едно: да не се променя и винаги да остава в сила главното решение - целта на живота, който сте избрали.
Може би ето какво! Бог окончателно иска Вашето сърце, а сърцето иска Бога. Защото без Бога то никога не може да бъде сито, а все скучае. Разгледайте се от тази страна. Може би така ще намерите дверите за Божиите покои."
Св. Вмчк Георги Зограф - Света Гора

Автори:

Цена: 19.80 лв.
‎В наличност
Страници:
554

Учебници свързани с Душеполезни поучения на Светителя Теофан Затворник

Други от Православна литература Слова, жития, творения, акатисти