Уважами клиенти, ако желаете доставката да бъде до офис на СПИДИ, молим Ви в полето АДРЕС, да напишете точния адрес на офиса.

Децата четат Библията


Българското библейско дружество поднася със задоволство преведената от гръцки език книга “Децата четат Библията” на малките читатели в България. Тя се издава с любезното разрешение на Гръцкото Библейско Дружество, което я отпечатва в Гърция през 2005г. с благословението на Еладската Православна Църква. Тази книга е издадена също и в Русия, и в Румъния, където намира топъл прием в християнските среди и училища. Желанието ни е завладяващите примери и истини на Свещеното Писание да достигнат до детските умове, разказани по един лесен за разбиране и увлекателен за четене начин. Ние сме убедени, че така представените събития, вечните истини от Стария и Новия Завет, както и неповторимите преживявания на библейските герои, ще оставят трайна следа в съзнанието на децата. Запознаването с духовното богатство на Книгата на книгите – Библията, ще им даде възможност да придобият ясна представа за християнските ценности, за доброто и злото в живота, за Божия план относно спасението на човечеството през изминалите хилядолетия от Сътворението до днес. По този начин ще се утвърди детската вяра в Бога и Неговия Син, Спасителят Иисус Христос.

С това издание се стремим да доведем библейския текст на разбираем език до нашите най-малки читатели, като същевременно оставаме верни на първоизточника. Имената на библейските книги, личните имена на библейските герои, както и географските понятия са според Библия, Синодално издание (1982 г.). Приложените текстове от Псалтира, както и отделни извадки от библейските книги са цитирани според същото библейско издание. 

Пособието е подходящо както  за лична употреба, така и за работа в неделните училища към храмовете. 

Българско библейско дружество
Цена: 25.00 лв.
‎В наличност
ISBN:
9789548968355

Други от Православна литература Слова, жития, творения, акатисти