Буквар за 1. клас


Буквар за 1. клас
Букварът за 1. клас на издателство Просвета е предназначен за периода на придобиване на основна грамотност. Според зададените параметри на учебната програма е използван звуково аналитико-синтетичен метод. Учебникът спомага за придобиване на умения за работа в група. Ярките илюстрации спомагат за изграждането на представа за текст, изречение, дума, сричка и звук. Звуковият анализ на думи, който правят учениците води до естественото усвояване на различните букви. Интересни и съдържателни текстове включват думи с изучавания звук.
Текстовете в буквара се характеризират с четивност, съдържателност, художественост, жанрово и тематично разнообразие. Близки до детския опит и душевност, възпитателни и занимателни, те стимулират четенето и подготвят първокласника за срещата му с литературните творби в читанката.
В основата на методиката е звуковият аналитико-синтетичен метод на ограмотяване, който е доразвит от водещи учители. Обучението се реализира в рамките на два етапа – предбуквен и буквен. Границите между тях може да бъдат променяни според постиженията на учениците.
Предвидени са 9 урока за затвърдяване на знанията и 5 обобщителни урока.
Букварът на издателство „Просвета АзБуки“ е еднакво подходящ за бързо успяващи ученици и за такива, които изпитват затруднения при навлизането в българския език в 1. клас.
Просвета - Азбуки

Автори: , , , ,

Цена: 10.68 лв.
‎В наличност
Страници:
104
Размери:
210 x 290 мм
ISBN:
9789543600861

Учебници свързани с Буквар за 1. клас

Други от Учебници и помагала 1 клас Учебници за 1. клас по новата програма 2017 Български език