Български език за 7. клас


Български език за 7. клас
Работата по български език в 7. клас ще бъде сериозна с оглед предстоящия изпит за кандидатстване в гимназия. Настоящият учебник на издателство Просвета – Плюс е съобразен именно с това. Учениците вече умеят да си служат с текстове от различни сфери на общуване, да използват информация от учебници и от други източници, включително и от интернет. Те знаят, че изучавайки български език, ще се научат да мислят логично, да се разбират по-добре с другите, да опознават себе си и да се изграждат като личности.
Всяка тема в настоящия учебник започва с това какви знания и умения по български език трябва да се припомнят, какво ново ще се научи и какви умения за общуване трябва да се развият. Резултатите от работата в час на учениците в 7. клас и зададените критерии показват какво се изисква за постигането на хубави оценки. Авторите се надяват заниманията по български език да бъдат ползотворни с настоящия учебник, за което ще помагат рубриките:
- Важно! – ориентира на каква да бъде обърнато внимание;
- Да запомним – насочва към това, което трабва непременно да се разбере и да се запомни с оглед по-нататъшната работа по предмета;
- Да си припомним – подканва за връщане къме вече наученото, за да се разбере по-добре новия материал;
- Общуването в интернет – улеснява възползването то мрежата;
- Да проверим какво
- Знаем и умеем – осигурява нужната обратна информация за нивото на подготовка, скоростта на напредъка и наличните пропуски в знанията;
- Помощ – при затруднение със задачите и упражненията или неяснота с правилата в българския език, тази рубрика ще подсети учениците от 7. клас как да постъпят.

Просвета - Плюс

Автори: , ,

Цена: 20.00 лв.
‎В наличност
Страници:
112
Година:
ISBN:
9786192221898

Учебници свързани с Български език за 7. клас

Други от Учебници и помагала 7 клас Български език